Nieuws / blog
Oktober 2018.jpg?w=960)
De Bieren van 'De Fortuna'.
De Fortuna beschikt tegenwoordig over een heuse bierkaart met een ruim aanbod aan speciale bieren. Deze bierkaart kunt u ook terugvinden op onze site.
Sins kort hebben we bijvoorbeeld weer onze GULPENER HERFSTBOK van de tap.
Als de herfstbladeren vallen, is het tijd voor onze Gulpener Herfstbock.
Een hartverwarmende smaakbeleving. Rond en uitgebalanceerd door de perfecte combinatie van bitter en zoet. Intens complex, met tonen van ingekookte fruitstroop en kruiden. Ervaar de vreugde van de herfst. Het ultieme bier na een stevige wandeling!.
Personeelsuitje februari 2018
Het is al weer enkele weken geleden dat we met alle medewerkers (met aanhang) een dagje er op uit trokken!
Stilte voor de storm van het komende drukke lente- en zomerseizoen, zo zullen we maar zeggen.
We verzamelden ons in het Centraal Station in Amsterdam.
Toen iedereen compleet was gingen we naar de SkyLounge boven op het Hilton Hotel aan het Oosterdok. Dit is een award winning roof-top lounge bar uitkijkend over onze unieke wereldstad. Hier namen we de groepsfoto.
Daarna toog de hele groep lopend naar het Groene Paleis aan het Rokin, alwaar enkele professionele bartenders een spoedcursus cocktails maken voor ons verzorgden.
Na dit leerzame item wandelden we verdeHr naar Restaurant Johannes aan de Herengracht, alwaar we van een heerlijk, uitgebreid diner met uitstekende wijnen hebben genoten.
Hierna ging ieder weer zijns weegs.
Het was een heerlijke dag en we kunnen er met zijn allen weer even tegen!
.jpg?w=960)
Breaking News!
Tot onze grote verrassing ontvingen wij dit mooie muurschild.
Volgens de begeleidende brief getuigt deze onderscheiding van hoogwaardige prestaties op culinair en gastvrij gebied.
Hier zijn we natuurlijk heel blij mee!!!

Moederdag, zomer en meer
Over de herfst, kookinspiratie en de feestdagen
Lees meer over ons herfstmenu
Moeders, lente & meer....
Benieuwd wat de chefs dit voorjaar voor u in petto hebben? Lees het hier...
Ook leren koken als een pro?
Palmkool Had u er al wel eens van gehoord? In nieuwe voorjaarsmenu eet u palmkool. Ons chefs combineren het met hollands rund, rode bieten aardappel gratin, een creme van knolseldeij en een jus de peau met gluhwein. Ook benieuwd hoe dat smaakt? Lees verder....
Van stroop naar peer...
Graag wil ik je wat vertellen over mijn chefs. Altijd maar weer zijn ze op zoek naar heerlijk lokale producten. Zo mocht ik onlangs de Noord-Hollandse likeur van stroopwafels proeven. Heerlijk was die. "Maar dat kan nog lekkerder", zeiden ze. De chefs kookten de likeur in. En inderdaad de saus had nu nog meer diepte. Hij staat nu op de kaart met de heerlijk karmozijn peer. Wat voor een peer? Lees verder
Nieuwe Bieterballen!
Biet, biet en nog eens biet.
Een vegetarische bal die gevuld is met biet!
Hij zit zelfs zo vol met biet,
dat er niets bij kan wat er niet bij hoort!
Een heerlijke, nieuwe vegetarische snack.
Bijna nog lekkerder dan een gewone bitterbal!
Geserveerd met dille mierikswortel mayonaise.
Per portie: € 6,25.
Wat lijkt jou lekker buiten de menukaart om? Lees hier
Vakantie of werk? Lees hier waar onze chefs hun inspiratie opdoen
Vers van de pers
Ga je ook naar de Matthäus? Lees nu
Heb je zin om onze chefs te testen? Lees nu
Wij zijn er weer klaar voor... Lees verder
Bedankt en tot in het nieuwe jaar! Lees nu
Zilveren Schaal voor Restaurant ‘De Fortuna’ te Edam
Lekker Landschap heeft op 17 december aan 23 restaurants de Gouden en de Zilveren Schaal toegekend. Restaurant ‘De Fortuna’ in Edam ontving een Zilveren Schaal.
De onderscheiding is een erkenning voor restaurants die gebruikmaken van wildpluk-ingrediënten en hun gasten op die manier culinair laten genieten van natuur en landschap. De toekenning van de Gouden en Zilveren Schalen sluit aan bij de huidige revival van wildplukken, met natuur in het hart van onze samenleving en natuurbeleving als dagelijkse kost.
In restaurants liggen steeds vaker ingrediënten uit de vrije natuur op het bord. Landschap en eten blijken een smakelijke combinatie te zijn, onverwachte smaken en bijzondere verhalen maken van de gerechten een belevenis. Veel chef-koks halen tegenwoordig een deel van hun ingrediënten uit de vrije natuur. Om dit onder de aandacht te brengen, introduceert de organisatie van Lekker Landschap de Gouden en Zilveren Schaal voor restaurants.
De Fortuna scoort 12 punten in de Gault Millau (2014 - 2015)
Uit de gids:
"Het houtwerk in de karakteristieke pandjes is mooi opgeknapt en in de keuken ligt de nadruk nog meer op biologische streekproducten, zonder aanzienlijke prijsstijgingen: prima! We genieten onder meer van heerlijk malse, biologische tournedos van Texel met crème van gepofte rode biet, geroosterde zoete aardappel, rode ui en masalasaus. De wijnkaart biedt voldoende variatie, de bediening is hartelijk en ’s zomers is er een leuk tuinterras aan het water."